GRUPPENE VÅRE

Gruppene og prosjektene våre skaper trivelige miljøer som styrker vår livskvalitet og helse. Aktivitetene ledes i stor grad av frivillige og vi er stolte av jobben de gjør og for mangfoldet de representerer! Her er det noe for enhver smak. For å delta på gruppene trenger man lite, eller ingen erfaring. Hvis du har en idé om en ny gruppe ønsker vi at du tar kontakt.

Hver gruppe betaler en gruppeavgift og man må være medlem av NaKuHel Asker for å kunne delta.
Ta kontakt med oss for info om priser på de ulike gruppene.

SANGKORET – ALF

Litt om sangkoret:
En frivillig gruppe som har sanggleden i fokus i en hyggelig og uformell atmosfære. Historisk sett er gruppen inspirert av Alf Prøysen, som hadde sterk tilknytning til Sem-revyene og opptrådte på disse under krigen. Reportoarert består derfor alltid av noen av hans viser.

I tillegg til Prøysen blir det sunget alt fra drikkeviser til musikalsanger via låter fra populærmusikken og noen enklere klassiske verk.

Målet er alltid å ha det gøy med musikken og hverandre, og bli så gode som vi kan.

Øvingslokale:
Smia Kafé

Når:
Mandager kl 1900 – 2100

Korkontakt:
Geir Aarseth
Tlf: 93 04 54 00

Unni Herstad
Tlf: 97 56 99 40

Dirigent:
Signe Sannem Lund
Tlf: 41 66 56 10

RYTMEGRUPPE FOR ALLE

Vi ER rytme, vi ER puls og pust. Og alle kan spille!

I samspillsgruppa bruker vi ulike rytme-instrumenter, som rammetrommer, men også enkle klang- og melodi-instrumenter, som alle kan spille. Stemmen er også velkommen. Vi begynner med enkle grunnrytmer. Mellomslagene kommer naturlig etter hvert. Rytmer, klanger og melodier oppstår mellom oss. Vi leker og improviserer og rister av oss fordommer om egen musikalitet. Vi spiller uten noter og skaper musikken sammen i øyeblikket. Vi skal ikke opptre for andre eller prestere noe.

Å finne rytmen sammen løser opp stivhet, forløser uttrykksbehov og glede, og kan hjelpe deg å finne mer ro og balanse eller mer energi. Dette er urgammel kunnskap som bekreftes av forskning.

Du kan lære deg å spille rammetromme. Eller du kan komme bare for å musisere sammen – der og da.

Jeg er pensjonert musikkpedagog og holder på å sertifisere meg innen «Music Medicine» med Christine Stevens.

Praktiske opplysninger:

Tid:

Tirsdager kl. 1400 – 1530

Oppstart 25. august 2020

 

Sted:

Rommet Yggdrasil, NaKuHel senteret, 2. etg.

Semsveien 168, 1384 Asker

 

Gruppepris:

Kr 500 /10 ganger

(forutsetter medlemskap i NaKuhel = 300/år)

 

Kontakt/påmelding:

Ring NaKuHel-Senteret 
– tlf: 66 98 75 50

Eller gruppeleder:

Else-Marie Haakonsen

else-mah@online.no

mobil 917 39 768

KOM OG PRØV GRATIS EN GANG

KORSANG – SEM VOKALIS

Litt om sangkoret:
En frivillig gruppe som tar imot alle som ønsker å synge firstemt og har viljen til å strekke seg litt. Ingen krav til notekunnskap. Koret starter samlingene sine med en grundig oppvarming og avspenning.

Gruppen drives svært fritt og det er ingen «møteplikt». Likevel kommer nesten alle hver gang fordi ingen ønsker å gå glipp av følelsen man får av å øve sammen med andre og gleder av å kjenne at et stykke «sitter» etter å ha øvd i lang tid.

Øvingslokale:
Verkstedet, Vevstua

Når:
Mandager kl 1900 – 2100

Korleder:
Marte K. Johnsen
Tlf: 45 25 82 18

Dirigent:

Eline Maria Refvem

AKRYLMALEGRUPPA

Litt om malegruppen:
Frivillig gruppe som utforsker maleriets hemmeligheter sammen med deltakerne. Fra det enkle grunnleggende, til det mer spennende og utfordrende. Teori og praksis prøves ut gjennom ulike metoder.

Det å male er en modningsprosess og man er hele tiden underveis. Gruppen lar seg inspirere av hverandre, verden inni seg og verden der ute. Malingen på sitt beste kan gi mening, skaperkraft, energi og glede.

Lokale:
Apollon (2.etg på NaKuHel)

Når:
Tirsdager
kl 1000 – 1400

Kursleder:
Patricia Samuelsen Øverås
Tlf: 41 75 29 37

AKVARELL-GRUPPE 

Litt om gruppen:
Frivillig gruppe som jobber med akvareller og har det morsomt med dette mangfoldet. Her kan man bli med og prøve ut sin egen kreativitet, eksperimentere og være uredd med redskap og farger.

Gruppeleder viser frem ulike muligheter slik at man kan oppleve de nydelige og spennende fargekombinasjonene. Gruppen passer godt for nybegynnere og oppfordrer deltakerne til å være nysgjerrige og utforskende.

Lokale:
Apollon (2. etasje) 

Når:
Torsdager kl 1000 – 1400

Kursleder:
Mona Lindeberg Bjørkmann,
95947340

Fotogruppe

Litt om Fotogruppen:
Frivillig gruppe for de med interesse for fotografering og «det gode bildet». Gruppen fokuserer på de gode bildene og hvordan man kommer dit. Gruppen lærer seg grunnleggende kunnskap for å kunne bruke utstyret optimalt, samtidig som det blir diskutert komposisjon og mulighet for etterbehandling av bildene.

Det er viktig å studere bilder for å bli flinkere, så en del av tiden brukes på å se på bilder man har tatt med seg. Ingen krav til spesielt utstyr, ta med det utstyret du har så blir det tatt utgangspunkt i dette.

Lokale:
Oppmøte på NaKuHel Asker, Fotojakt i naturen og Bryggerhuset som turmål.

Når:
Annenhver tirsdag
kl 1800 – 2030

Gruppeleder:
Jens Petter Solgaard,
91176162

Akvarellgruppe – Store formater

Litt om akvarellgruppe:
Frivillig gruppe som maler akvareller på store formater. Gruppen benytter rom med gode lysforhold slik at arbeidsprosessene blir lettere. Deltakerne bruker tid med gruppelederen på begynnerstadiet og ser på mulighetene som ligger der før prosessen er i gang.

Hvis du er helt nybegynner og ønsker å begynne med akvarellmaling bør du delta i «Fargeglede med Mona» først.

Lokale:
Apollon (2.etg på NaKuHel)

Når:
Torsdager
kl 1000 – 1400

Gruppeleder:
Mona Lindeberg Bjørkmann,
95947340

SANG OG STEMMEGRUPPE

Litt om Stemmegruppen:
Frivillig gruppe for alle med interesse for sang og stemmebruk. Samlingene består av teori rundt stemmebruk, gjøre praktiske øvelser og synge sammen. Øvelsene passer også godt for deg som ønsker å lese dikt eller vil øve stemmen for å holde tale.

Temaer som blir berørt er jobbing med støttemuskulatur, avspenningsøvelser, prestasjonsangst, vokalteknikk, ulike uttrykk, individuelle utfordringer med mer.

Lokale:
Yggdrasil
(2.etg på NaKuHel)

Når:
Annenhver torsdag 
kl 1630 – 1900

Gruppeleder:
Merete Fyksen,
92451681