I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Jeg er en voksen dame fra Hanevold i Asker, vokste opp i nærheten av Semsvannet, og vært her uendelig mange ganger. Badet, gått tur, og nå jobber jeg her. Har en familie og en hund, og bor på Høn. Jeg er forresten 46 år og heter Jorunn-Marie. Jeg er hmm, jeg er ganske nysgjerrig på folk, håper på en positiv måte, og jeg er ganske tålmodig, spesielt på andres vegne, kanskje ikke like god på egne vegne. Jeg er en ganske stødig person som ikke lar seg vippe av pinnen.

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Det er veldig mye for meg, både personlig og profesjonelt. Det er her jeg har hatt, og har røttene mine. NaKuHel har verdier som sammenfaller veldig med mine personlige verdier, og en tilnærming til naturen som jeg er veldig glad i. Med tro på at folk får det til så lenge de har et støttende fellesskap og folk som tror på en. Jeg har hatt barna mine i NaKuHel-barnehagen, og opplevd hvilken verdi det hadde for både oss som foreldre, og for barna våre. Og jeg har fått bruke kompetansen min i helsefremmende arbeid på en unik måte. Det er få steder som er på denne måten som NaKuHel er

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Det første som faller meg inn er jo familien min, og det at vi er så heldige å få lov å bo i Asker med nærhet til marka og sjøen. At barna trives, og jeg har nærhet til foreldrene mine og arbeidsplassen min. Kanskje litt kjedelig sagt, men det er jo sant. Takknemlig for at jeg har så mange flotte kollegaer. Jeg må også si at jeg kjenner på takknemlighet hver morgen når jeg kommer hit og tenker at dette flotte stedet er arbeidsplassen min. Jeg kan gå inn i Smia kafe og ta en kopp kaffe, slå av en prat. Det er mye av grunnen til at jeg har vært her i snart 10 år. Det sier ganske mye. Det at jeg har klart å bite meg fast i NaKuHel i snart 10 år! DET er jeg takknemlig for.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Den perfekte dagen for meg tror jeg er satt sammen av flere dager egentlig. Starten på dagen er nok på hytta i Sverige en fin sommerdag, med et bad i sjøen og så en morgenkaffe på stranda. Den perfekte fridagen innebærer nok en tur i «skævven» eller sjøen, et eller annet sted, bare gjøre noe innholdsrikt og med fint vær. Joo, i og med at sommeren er nå, så kunne det være å ta båten ut til Kosterøyene. Leie sykkel, og sykle rundt med familien, stoppe å bade, gjerne ha med primus og spise burger og drikke vin på svaberget.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Oi, hmm en kjent person. Hvem er jeg mest nysgjerrig på da? La meg få to sekunder her nå…Jo! Nelson Mandela! Hvis han hadde vært i live skulle jeg gjerne hatt en middag med han. Da hadde jeg spurt om hvordan han klarte å beholde integriteten og engasjementet og ikke minst empatien, etter så mange år i fengsel og etter så mange år med overgrep. Det fasinerer meg at han etter alt, klarte å vise så mye varme for folk – selv etter alt han har opplevd. Til og med tilgivelse.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Ja, den er lett. Det var skikkelig hardt arbeid for meg å få barn. Mest hardt å føde barna da! Og så må jeg jo nevne alt vi har fått til sammen på NaKuHel. Det å være med å bygge opp NaKuHel-barnehagen, det er jeg søren meg stolt av!

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Jepp! Da jeg var ung jobbet jeg flere år som frivillig i student-radio, og jeg har også vært frivillig i Røde Kors i en periode. Nå for tiden er jeg mest frivillig i idrettsklubber for barna mine.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Jeg føler meg jo nærmest oppvokst med Semiaden. Men ja selvfølgelig, det er jo årets store familieeventyr. Jeg har vært med i mange år som ansvarlig for serveringen på Tangen. Og det er bare kjempegøy! Man møter på så mange fine frivillige organisasjoner den dagen. Skulle bare ønske jeg kunne hatt tiden til å gå hele runden rundt vannet og hilst på alle.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Tre ting, jaa. Glade barn, spesielt når det er mine egne. Og glad mann da, det er viktig også da! Et godt måltid med gode venner og enda «godere» vin. Og selvfølgelig å være ute i skævven. Det å være i en form for aktivitet, å kunne kjenne hva det gjør med en. Noen ganger er det tungt å komme i gang, men «just do it», jeg merker hvordan det påvirker humøret.