I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Mitt navn er Per Brekke. Pensjonist, utdannet som ingeniør. Jeg er født og oppvokst i Bærum kommune, men har hatt adresse i Asker siden 1991. Ja, kjøpte da hus på Hvalstad. Jeg er gift, har to barn, og fire – nei, fem barnebarn!

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Det er et hyggelig sted, hvor jeg etter at jeg ble pensjonist har truffet mange hyggelige mennesker som jeg setter stor pris på. Jeg trives godt. Jeg jobber som frivillig i Smia kafé en dag i uken, og i tillegg til det er jeg med i en gruppe som heter «Mat for Menn»!

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Jeg er takknemlig for at jeg og min familie har hatt en god helse og har vært friske! Det er jeg takknemlig for. Og at jeg «jobbmessig» har opplevd veldig mye, ved at jeg hadde muligheten til å jobbe i mange ulike land. Jeg jobbet 14 år i ulike land i Sørøst-Asia, og andre steder. Flyttet mye på meg. Hatt mange interessante jobber i Norge også da!

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Det har jeg aldri tenkt på før. Det var et vanskelig spørsmål! Punkt _en_ er vel at jeg våkner om morgenen og føler meg frisk og fin! Jeg liker alle årstider så ikke noe spesielt med det… liker kanskje ikke november så veldig godt da, men utover det – en hyggelig frokost med min kjære kone. Så kan det være en hyggelig tur i marka, kaffe og vaffel i Smia på NaKuHel – Norges beste vafler! Og det å være med barnebarna på ettermiddagen, og en teaterforestilling på kvelden. Jeg synes det er hyggelig med en kulturopplevelse, konsert eller noe slikt.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Hvem og hvorfor hmm! Det har jeg heller aldri tenkt på.. Kanskje en gammel idrettsstjerne. Eller, Nelson Mandela – fordi jeg synes han er en fantastisk person. Så rakrygget altså!

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Av å til når jeg leser intervjuer med et slikt spørsmål – så svarer de ofte det at de har fått barn, det er jo fantastisk det, men det er jo ikke så spennende å svare kanskje. Jeg er en idealist, så tenker ikke så mye på sånne saker, så det var vanskelig å gi et godt svar på.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ikke før jeg begynte på NaKuHel nei. Eller JO faktisk… Det var da vi bodde i Fredrikstad, og det fantes da ikke noe som het skolefritidsordning. Da måtte vi foreldre stille opp og jobbe med aktiviteter. Det var spennende. Og så er jeg formann i Asker Bridgeklubb da! Har visst jobbet litt frivillig likevel.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Jeg absolutt hørt om det, men kunne ikke delta i år. Jeg var på bridge-tur på fjellet den helgen sammen med åtte andre spillere fra Asker Bridgeklubb.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Jeg blir glad når jeg ser at min kone har det godt! Blir veldig glad når jeg sammen med mine barnebarn, senest i høstferien hadde vi det så hyggelig. Jeg blir veldig glad og setter stor pris på en god middag med gode venner, og et godt glass rødvin ved siden av.