I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Hehe, jeg er Lisbeth. Og jeg velger å gjøre sånn som Jan gjorde – og si at det er ingen andre her som heter det, så da behøver jeg ikke si noe mer enn Lisbeth vel? Jeg fyller snart rundt tall, og er pensjonist. To voksne barn og fire voksne barnebarn. Gift med Thorbjørn, men det vet vel de fleste her oppe. Opprinnelig født i København, bodd i Oslo i 20 år og i Røyken i 20 år. Nå Billingstad, bodd her i 24 år. Jeg er helsefreak – veldig opptatt av å holde kroppen i form og å ha et sunt kosthold. Mye av fritiden min er jo her på NaKuHel, hvor jeg er med i turgruppen på onsdager, glad i å være ute i naturen i frisk luft. Storkoser meg med lange familiemiddager med god mat, prøver å være flink til å lage hjemmelaget god mat, som settes pris på. Hel-frelst på strikking, bruker det som terapi. Glad i å lese bøker.

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
NaKuHel betyr masse. Jeg har vært her i systemet sammen med Thorbjørn siden 2005. Startet med at jeg slengte meg med på helgevakter i Smia med Thorbjørn når han hadde de. Bestemte meg for å slutte å jobbe før jeg ble pensjonist, og da ga jeg NaKuHel to dager i uken, hvor jeg kunne benyttes her til det jeg kunne brukes til. Det reddet overgangen fra arbeidslivet til pensjonisttilværelsen, ved å være engasjert å ha noe givende å gjøre. Jobbe med ting som gir meg noe. Kjeder meg aldri. Et av arbeidsområdene mine tidligere var reisevirksomhet, og det lever jeg fortsatt med, ved å hjelpe Thorbjørn med å lage reiseruter og opplegg for RUG (reise og utflukt-gruppen). Jeg deltar også på arrangementer sammen med masse hyggelige mennesker. Det gir meg mye å kunne gjøre andre glade. Da blir jeg glad selv.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Jeg er veldig takknemlig for at jeg har en god helse og at jeg klarer å få til å trene (av ymse slag) to-tre ganger i uken. Glad for at jeg er frisk, det setter jeg veldig pris på.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
En god og lang frokost sammen med Thorbjørn. Aktiviteter, gjerne en tur rundt Semsvannet. Være sammen med hyggelige mennesker.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Jeg ville spist middag sammen med kronprinsparet. Fordi, de er engasjert med de samme tingene som jeg er engasjert med. Gjør mye for menneskene som ikke har de beste forutsetningene. Jobber mye mot mennesker med psykisk helse, noe jeg selv er veldig engasjert i. Jeg er med i styret i LPP (landsforeningen for pårørende innen psykisk helse). Det hadde nok vært fint å ha en middag med kronprinsparet ja.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Hva skal jeg svare her da? Hm, det må være det å se barna vokse opp å klare seg fint. Begge barna har hatt klare mål i livet og har nådd de.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ja, det kan man trygt si. Begynte i 20 års- alderen, og har kontinuerlig jobbet frivillig som politiker, i idrettsorganisasjoner, funksjonær i «Friskis og Svettis» i 20 år – og siden 2017 har jeg vært frivillig her på NaKuHel.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Ja, i år var jeg med ja. Og har vært med i mange år! Jeg har gått med trivsels-vogna, holdt på med bevertning til funksjonærer, har hatt ansvaret for å lage vaffelrører og stått på utsalgsboder. Blant annet! Jeg fyller rundt år til neste år når Semiaden er – så jeg tør ikke svare på om jeg kan være med enda, men lysten og viljen er der i alle fall!

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Det å se andre mennesker bli glade, glede andre!
Motivere andre mennesker, det gjør meg glad når jeg ser at jeg har motivert, og at det bærer frukter.
At jeg får stå opp å være frisk og utføre sysler av ymse slag. Og å være sammen med familien, barn og barnebarn og mann.