I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Hvem er jeg? Jeg er Vibeke, jeg synes jo det er vanskelig å snakke om seg selv. Jeg er pensjonert og er over halvfjerds år gammel. Jeg er dansk forresten, og har bodd i Asker i nesten 40 år. Jeg føler jeg på mange måter har blitt norsk, jeg blir jo litt mobbet fordi jeg enda taler dansk, men det kan jeg ikke endre på for det er jo meg!

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
ALT! Jeg har jobbet her oppe siden 2007, da jeg sluttet å jobbe og startet som frivillig. Det ga meg et nytt innhold i hverdagen. Jeg har jobbet i butikk i hele min yrkeskarriere. Når man jobber som frivillig så blir det noe annet. Her må man omstille seg, og måten man møter menneskene på her er annerledes enn i for eksempel butikkjobben. Her må du kanskje i stedet for å bestemme, spørre «kan du, vil du, har du lyst?» i stedet. Det ga meg et nytt sosialt nettverk å komme hit, mye på NaKuHel er veldig bra. Samholdet. Innen jeg begynte her så hadde jeg aldri stekt en vaffel før, heller ikke smakt. Det var det ingen som trodde på. Nå har jeg stekt så mange vafler at du kunne lagt de i en sirkel rundt Semsvannet! Kanskje tatt en smaksprøve en gang i blant også!

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Det som alle sier, at jeg er frisk og at jeg kan bidra og gjøre en innsats.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Bare å ligge på sofaen. Det er perfekt det! Starte med en frokost og lese avis, og så gå på yoga. Jeg er med på en turgruppe som går på onsdager, så det ville jeg gjort. Det er en hyggelig og sosial gjeng, som har vært samlet i mange år. Vi går ikke så fort lenger, men vi holder oss i gang. Og så en tur på sofaen igjen!

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Gunnar Tellnes! Fordi vi har møttes mange ganger, men aldri satt oss ned og snakket sånn som vi gjør nå. Det kunne jeg tenke meg, og høre om hans tanker om NaKuHel og hvilke tanker han har for fremtiden!

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Jeg har ikke barn så det kan jeg ikke skryte av. Men hvis man kan kalle det en bragd, så er det når jeg flyttet til Norge. Som jeg er veldig glad for at vi gjorde.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Nei, ikke før NaKuHel.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Ja, jeg var med i år ja. Var med på Miniaden, som er en for de minste i Drivhuset. Jeg stekte traktor-vafler! Jeg har vært med alle år utenom ett siden 2008.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Hvis jeg ikke har sagt det så har jo en mann. Så en hyggelig overraskelse fra han, det gjør meg glad. En god middag med et glass vin. Og så elsker jeg å sykle i naturen uten biler!