I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Ja. Det var det da! Hvem er jeg? Jeg er Brit. Pensjonist. Etter at jeg ble pensjonist, har jeg jobbet frivillig. Jeg har vært her på NaKuHel i ca. 10 år. Jeg er født i Oslo i 1946, et gledesbarn! Med mye glede og temperament. Jeg mistet mannen min i 2011, som jeg var gift med siden 1969. Jeg har to flotte barn. Jeg bor i Asker, og her har jeg bodd i 50 år. Jeg trives veldig godt med det. Jeg har mange venner og bekjente her, og det er alltid hyggelig å ta en tur til Asker, for der treffer jeg alltid noen jeg kan drikke kaffe med!

HVA ER NAKUHEL FOR DEG? NaKuHel betyr veldig mye for meg. Jeg har jo ikke mann eller noen barnebarn, så derfor finner jeg mye glede i å være med her hvor det finnes så mange fantastiske mennesker. Det er godt å være her. Jeg arbeider i resepsjonen, fast en dag i uken, og hvis de trenger mer hjelp så kan jeg trå til, og hjelper ellers til i spesielle anledninger.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Jeg er takknemlig for at jeg har god helse og godt humør. At jeg er positiv, prøver å tenke positivt. Og at jeg bor i Asker, har det godt og bor i dette landet.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT? Våkne av meg selv, drikke kaffe, lese avisen. Gå en tur. Komme på NaKuHel, eller arbeide med annen frivillighet. Det gir meg glede. Jeg er veldig glad i mennesker. Og tror selv at jeg er sosial. Kanskje en tur på Lancelot å høre på jazz, bare tre-fire minutter fra der jeg bor. Ta et glass vin og møte venner.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR? Jeg er veldig imponert over mennesker som prøver å gjøre denne verden bedre og som ofrer livet for det. Martin Luther King måtte det blitt, men jeg tror jeg er litt sent ute. Jeg tenker på den berømte talen hans, «I have a dream» – den drømmen har jo ikke blitt oppfylt, ikke den dag i dag. Mennesker som sloss om mer rettferdighet i verden har jeg respekt for. Kanskje Nelson Mandela kunne vært med på middagen vår også. Vi kunne delt en grandis og et glass vann. Neida, hehe. Maten hadde ikke vært viktig i forhold til å sitte sammen med dem.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET? Det er jo å få to barn, to velskapte barn som jeg er stolt av. Og også at jeg fikk lurt og kapret han Tore Ødegård til å gifte seg med meg, det er jeg også veldig kry av. Vi hadde det veldig bra med mye humor i 30 år, men etter dette fikk han hjerneslag og han hadde det ikke så bra.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR? Ja, jeg har jobbet i 10-11 år med frivillighet. Jeg jobber også med mennesker fra andre land som er med på språkkafe i Asker. Mange av de som kommer på språkkafeen har jeg fått et nært forhold til. Jeg er bestemor for flere av dem, og føler en veldig nærhet til disse menneskene. Tror også de jeg møter setter pris på at jeg er en eldre dame med livserfaring, og de har stor respekt for meg og at jeg har levd en stund. Men det nok jeg som har mest glede av alt dette her. Jeg lærte hjemme da jeg var barn og ungdom – at det kommer ikke noe i en «knyttneve», du må åpne opp for å få glede tilbake. Viktig å by på seg selv, jeg føler at når jeg gjør det, så åpner folk seg tilbake. Viktig å huske at alle mennesker har lik verdi!

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
JA og ja. Jeg kjenner godt til Semiaden. Min jobb de to siste årene har vært å vise frem utleielokalene og rommene. Jeg viser frem og forteller om hva vi driver med her og hva vi står for. Jeg kommer til å være med til neste år hvis jeg lever!

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Frivillighet og arbeid rundt frivillighet – det gjør meg glad. Naturen gjør meg glad, den er jeg glad i. Og god mat!