I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Jeg er Marina, jeg er 49 år. Utdannet sosionom og er opprinnelig fra San Francisco! Hvem er man? Tjah.. Jeg er en naturelskende og _passe_ engasjert person. Filosofisk anlagt. Opptatt av mennesker. Liker å være med mennesker og kanskje inspirere de til å finne sin vei.

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Åh, det er mye, haha. Først og fremst en redningsplanke i eget liv. Da jeg kavet litt med å finne ut av livet. Det er et sted hvor jeg alltid kan være meg selv. Jeg startet som frivillig her i 2004 og fortsatte som ansatt og arbeidsleder. Jeg var med å bygge opp «Kule Høner» som var det kreative verkstedet her i 5 år. Jeg har jobbet med arbeidsinkludering i 15 år. Og i dag jobber jeg som veileder i «På sporet» som er et NAV-tiltak her på NaKuHel. Hjelper folk tilbake til arbeid eller utdanning.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Jeg er takknemlig for å få bo i Norge. Og det å ha NaKuHel som mitt arbeidssted, med gode kolleger og venner i hverdagen. Det er mye i livet jeg er takknemlig for. Jeg er også takknemlig for min mann og to barn, som er mine søyler. Jeg er takknemlig for å ha en reisevei til jobb – hvor jeg kan rusle en liten tur fra parkeringen til arbeidsplassen og hvor jeg møter et mangfold av planter og dyr på veien. Det starter dagen min hver morgen. Det er så meningsfullt og vakkert. I følge med årstidene. Enkle ting, som faktisk er livet. Essensen i livet og få være i pakt med naturen, og i et godt miljø.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Den starter helt klart i naturen. Med et morgenbad i Oppsjø, der jeg bor. Den må innebære en strikke-økt, og samvær med gode venner. Lære eller oppdage noe nytt, det er alltid spennende. Å kunne bety noe for noen. Og et glass rødvin og en vakker solnedgang.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Oi, det måtte vært Eckhart Tolle. Han er en som er opptatt av kraften «i nuet» og det å være tilstede i øyeblikket, her og nå. Jeg ville valgt han fordi jeg kunne latt meg inspirere av hans evne til å sette pris på her og nå, og ikke streve etter fremtidige øyeblikk. Han kunne vist meg hvordan man kan gjøre akkurat det jeg beskrev ovenfor. Derfor nyter jeg dette øyeblikket med Linn som intervjuer meg, mens jeg ser på en hest som rir forbi – og mens jeg nyter en kopp med krydret chai-te.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Det tror jeg må være da jeg bodde i Frankrike, og dro på juv-vandring med fem andre menn. Vi er på tur og følger en rute nedover, med mange utfordringer, og på et punkt må vi hoppe ned syv meter – og treffe riktig sted i et bittelite parti med vann. Jeg fant motet i meg selv og hoppet, det ga meg en enorm mestringsfølelse. «Hopp i det» – det gjorde jeg! Jeg fant en kilde av mot, og overvant angsten i meg selv. Sånn utenom det å føde barn, så er det den hendelsen som kom til meg først.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ja, mange ganger i løpet av mine år.
Og det gjør jeg fortsatt inni imellom.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Oh yes, Semiaden er «bænkers»!

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
– Når katten møter meg i døra og legger seg på ryggen for å få kos på magen
– Når jeg får en melding fra mann eller barn med hjerter og/eller bilder
– Når jeg slipper noen forbi eller inn i trafikken og de smiler og takker meg