I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Espen Evje Monsen heter jeg. Jeg er birøkter og formidler på NaKuHel Asker. Her har jeg vært i tre år. Første år som frivillig og to år som ansatt. Jeg er lokal Askerbøring, jeg går under kriteriene. Jeg har bodd i Åros i 12 år, men nå er jeg tilbake igjen i Asker. Digger katter, også er jeg ihuga Frisk supporter, og har hatt en tilknytting til Frisk fra jeg var et knøtt og selv spilte. Så det er gøy og følge med å se at de gjør det bra!

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Er en formidlings-arena for store og små, barn og voksne. Og for meg – er det et fint miljø, et sted jeg kan leve ut mine drømmer. Ja, for jeg har jo kommet i en stilling og en posisjon som gjør at jeg kan kombinere min utdanning som økonomisk agronom og pedagog, i jobben min. Et møtested med mange hyggelige mennesker og ulike bakgrunner som gjør det spennende.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Ja, en god kjæreste. Snill og god, hun er jeg takknemlig for. To søte kattunger, et veldig ålræit sted å bo. Og kort vei til jobb. En jobb som jeg trives med. Takknemlig for tilbakemeldingene jeg får, og at jeg kan bidra og oppmuntre andre til å ha det bra.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Sove lenge, så lenge jeg vil og kan. En god kaffe og frokost. Gjøre mest mulig ut av dagen, på mine premisser. Ikke noe stress.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Salvador Dali, han tror jeg det hadde vært morsomt å spise middag med. Eksotisk. Kunne nok hatt et par intellektuelle samtaler da. Og så digger jeg kunsten hans!

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Å finne ut at det var økonomisk agronom jeg ville bli, og ble. Da pakka jeg bilen, bobla mi, tok med henger og senga mi og dro på folkehøyskole. Brøyt opp med hele miljøet i Asker, og dro. Det er min største bragd, noe jeg aldri kommer til å angre på. Da var jeg modig. Da skulle du sett meg!

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Jada, mange ganger. Gjør det fortsatt. Og synes det er gøy å bidra med noe til lokalsamfunnet.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Ja, og jeg skal være med. Med biene. Da skal jeg dele ut smaksprøver på honning, flere typer. Og formidle om bie-røkting til barn og voksne. Det hender det kommer noen rare spørsmål da, jeg blir litt utfordra til tider da. Det er noen ganger litt masete, men for det meste gøy.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Hmm, å gå tur i skog og mark! Finne ut at biene våre har det bra, jeg har et nært forhold til dem. Tilbringe kvalitets-tid med kjæresten min og venner.