I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Jeg heter Sigmund Aunan. Jeg er pensjonist. Jeg begynte å jobbe med NaKuHel mens jeg var ansatt i kirkens bymisjon, jobbet med det noen år før jeg ble pensjonist. Men så likte jeg det så godt, så da fortsatte jeg samarbeidet etter jeg ble pensjonert også. Det er nå tre år siden. Jeg bor i Oslo, og er vel egentlig Osloboer, men jeg bodde jo 10 år i Asker i gamledager, så jeg føler meg hjemme i Asker og med en tilknytning hit. Jobbet i sentrum i mange år. Jeg er veldig glad for å ha den tilknytningen jeg har til NaKuHel. Liker veldig godt grunntanken deres. Finner igjen mye av den samme tenkemåten som jeg jobbet med i kirkens bymisjon før. Jeg er styremedlem i NaKuHel Norge, og kjenner Gunnar Tellnes godt. Synes det er ålræit!

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Det er et møtested som rommer mange foreskjellige mennesker og folk kan komme hit og finne seg til rette litt uansett av hvem de er. Noen jobber her, noen liker nettverket og fellesskapet, og noen å gå tur. Det sitter noe godt i veggene her, og det er lett å kjenne seg velkommen her. Og har man lyst til det så kan det være et sted man besøker eller så finnes det jo en haug med aktivitetstilbud for de som ønsker det!

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Jeg er takknemlig for. Tja det er liksom mye. Synes jeg er heldig som har blitt pensjonist, er ikke alle som varer så lenge. Jeg synes jeg er heldig som har mange meningsfulle oppgaver som pensjonist i hverdagen. Har kjæreste og barn og NaKuHel passer også inn i dette som en hyggelig del av hverdagen. Også er jeg veldig heldig som kan kjøre motorsykkel så mange rare steder.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Det er nok å gjøre hyggelige ting sammen med hyggelig mennesker. Kan være venner, familie, barna eller hvem som helst. Hyggelige ting med hyggelige mennesker er ålræit!

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Jeg tror jeg ville spist middag med Barack Obama. Fordi det er noe med han som jeg kunne tenke meg å lære mer om, og visst mer om. Jeg er nysgjerrig på hvordan en person som han er. Tapas ville jeg spist, fordi det tar lang tid å spise, og det er lett å holde en god samtale rundt.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Det synes jeg er vanskelig å rangere. Opplevelses-messig, å krysse Himalaya, kjøre motorsykkel på verdens mest høytliggende pass på 5600m, det synes jeg er en stor opplevelse. Å se utover, å vite at vi var så høyt. 300m høyere enn Basecamp.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ja! Jeg jobbet først i et Bymisjonprosjekt som het «Fedre for fedre», så var jeg tilknyttet «Liv etter soning» som nå heter «Way Back», og så jobbet jeg en del med frivillighets-oppgaver i «Batteriet» i kirkens bymisjon.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Jeg har hørt om det. Nei jeg tror ikke det, for jeg er bortreist. Har ikke vært med før, har lyst til det en gang. Høres ut som en veldig bra greie.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Hyggelige mennesker, hyggelige opplevelser, familie og venner!