I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Oi, hvem jeg er? Jeg er Nina. Hva har de andre skrevet a? Jeg er 48 år gammel. Født i Oslo, oppvokst i Asker. Føler meg som en Askerbøring selv om jeg er født i Oslo, på Vår Frues Hospital. Jeg bor midt i Elgtråkket – «på toppen av Asker» som noen kaller det. To barn og fugler i hagen, med en bie-vennlig plen. Jeg er jo utenfor arbeid, kronisk syk med migrene. Men utover det er mitt virke – frivilligheten. Jeg virker som frivillig. Med biene på Sem, og dekorasjon i de «berømte» buss-skurene til NaKuHel Asker i Semsveien.

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Åh, ja. Jeg mangler litt ord for det, men det er en møteplass hvor jeg kan få komme å være deltagende. Det er veldig fint. Får kjenne på inkluderingen, og at jeg kan få bruke de evnene jeg har her, selv om jeg ikke kan bruke de i lønnet arbeid. Jeg har vært her i 3 år til høsten, og har planer om å fortsette å være her så lenge jeg kan! Det er litt hva du gjør det til selv her oppe.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
«Takknemlig» bruker jeg titt og ofte om ting jeg setter pris på «der og da». Her og nå. En kopp kaffe og vaffel for eksempel. Men jeg er også takknemlig for at jeg kommer meg ut i naturen selv om jeg er mye dårlig. Det er kanskje det jeg er mest takknemlig for, at jeg har det drivet i meg og kommer meg ut. Natur er medisin. Aktivitet som medisin. Liker disse ordene.

Som Arne Ness sier så fint: «Å være kronisk syk og positiv til livet for det, det er en livskunst.» Jeg har alltid vært positiv så takknemlig for det også.

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
En rolig morgen. Med havregrauten og kaffe. Ellers ta det som det faller seg. I forhold til dagen i dag, og med helsa mi. Være ute i naturen. Ja, det er en fin dag! Selv om det «bare» er i hagen eller på terrassen. Hvis jeg kan utføre litt yoga på gresset, da kjenner jeg på kroppen at det gjør godt for meg. Strikke litt på kvelden før det blir for mørkt, kan jo ha på lys da men, men ja. Spare på strømmen vettu.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
En klok mann. Men det er så mange, så jeg kan ikke sette noen navn på det. Ingen nevnt ingen glemt.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Oi, kanskje det med mitt engasjement. Rettferdighet.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ja. Voksne for barn, lokallaget Asker og Bærum. Skiforeningen, og NaKuHel ikke minst. Jeg trives veldig med det, for da kan jeg styre det i forhold til helsesituasjonen min. Får en god følelse og det gleder meg veldig å kunne bidra i fellesskapet.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– SKAL DU VÆRE MED I ÅR?
Mm, Semiaden har jeg hørt om. Og ja jeg skal være med. Kanskje leie ponnien, Donald. Eller i «Åpen bigård» i og med at jeg er birøkter.

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Natur, kultur og helse! Det stemmer så godt!
I går var jeg på kultur, konsert i naturen, ute. Natur, kultur gir helse.