I år fyller vi 25 år (HURRA!) og i den anledning har vi snakket med 25 mennesker med forskjellig tilknytning til NaKuHel Asker. Vi ønsker å vise frem de flotte menneskene og mangfoldet vi har her, og vil dele dette ukentlig med dere frem til den store bursdagen vår!

HVEM ER DU?
Hvem er jeg? Jeg er Turid. 54 år gammel. Utdannet sykepleier, gift og tre barn. Hvem er jeg? Jo jeg er meg, jeg. Glad og fornøyd med livet. Født og oppvokst i Asker, stort sett bodd her hele livet, studert litt rundt omkring. Trives med det, med marka på den ene siden og sjøen på andre siden. Vært hjemmeværende i mange år, hatt litt strøjobber før jeg havnet på NaKuHel i 2011. Jobbet med mennesker, innen helseinformasjon, rus-omsorg og kirurgisk avdeling på Bærum. Mye forskjellig.

HVA ER NAKUHEL FOR DEG?
Oi, NaKuHel er jo for meg – en kjempefin arbeidsplass! Her får jeg brukt poteten i meg hver dag. Jeg liker mangfoldet av arbeidsoppgaver og at fleksibiliteten er stor. Og at NaKuHel ligger plassert der det gjør, er helsefremmende i seg selv. Det å jobbe på tvers, digger det mer og mer. Jeg kan være litt reservert som person inntil jeg blir kjent, men når jeg blir varm i trøya er det som å sprekke en boble. Glad i potetvirksomheten jeg! Her har jeg sykepleieryrket mitt i basis, og får jobbet med et bredt spekter. Jeg jobber med mennesker med demens (Tur og trivsel) og også barn og unge, hele livets løp. Kombinasjonen er morsom. Og litt kontorarbeid også. Deilig å jobbe litt på pc’en innimellom, men jeg er ikke skapt for å sitte med den 8 timer hver dag. Jeg er jo mest en praktiker.

KAN DU NEVNE NOE DU ER TAKKNEMLIG FOR?
Familien min, og jeg er veldig takknemlig for at jeg bor i Norge. Norge er et kjempeflott land, med et enormt mangfold, men det er også trygt og rolig. Jeg tror ikke vi er klar over hvor heldige vi er! Takknemlig for at jeg er frisk og kan bruke naturen som Norge har å by på. Veldig glad i å ha hund, det betyr mye for meg. OG bilen min da, fått ny bil 😉

HVORDAN SER DIN «PERFEKTE» DAG UT?
Den starter med å IKKE bli vekket av vekkeklokka, for så når jeg våkner – få besøk av hunden min Pippi som kommer inn og skal ha kos på morgenen. Sola skinner, og hvis det er en sommerdag, skal det være varmt og klart for sjø-tur, eller på vinteren – masse snø! Elsker snø om vinteren. At noen lager middag til meg, og jeg får slippe å måtte finne på noe. Være ute. Dagen ender med å synke ned i sofaen med en god bok eller en fin film, og en bolle med snop. Smågodt, jeg digger det! Kanskje være sammen med venner, og være i godt humør. Og så må jeg legge til den følelsen av en god treningstur. Terskelen er kjempe høy, men når det først er gjennomført, så er det veldig deilig.

HVIS DU KUNNE SPIST MIDDAG MED EN KJENT PERSON, HVEM VILLE DET VÆRT OG HVORFOR?
Aaah. Den ekke lett, jeg har aldri vært opptatt av kjente personer. Men kanskje Jan Teigen, han beundrer jeg. Mennesket i han. Jeg har spist middag med han og mange andre før, men en middag med han alene hadde vært gøy. Han er en morsom skrue med livsmot, han er faktisk en ordentlig vakker person. Han har så flotte tekster, og jeg kan gråte når jeg hører tekstene hans.

HVA ER DIN STØRSTE BRAGD I LIVET?
Jeg har tre barn, de er jeg veldig stolt av. Det er ikke en selvfølge å få barn. Når det gjelder sånne «opplevelsesøyeblikk» så må det vel være når vi klatret i Jotunheimen. Store Austabotntind, det var en stor opplevelse. Jeg har ikke vært på Kilimanjaro, men det trenger jeg ikke heller. Det å kunne gå forbi en huggorm uten å skrike føler jeg er en bragd, siden jeg hater orm. Jeg er ikke så redd for så mye egentlig, men hvis jeg møter på orm så ser jeg nesten ut som en tegneseriefigur som spinner bortover.

HAR DU JOBBET SOM FRIVILLIG FØR?
Ja, det har jeg gjort. Jeg vet ikke helt hva man putter under «frivillighetsparaplyen», men jeg har i hvert fall vært med nesten 15 år i speideren, i inn- og utland. Siden alle barna mine har vært med i speideren, så har det blitt en sånn familie-ting, med felles tilhørighet. Foruten NaKuHel da, her flyter det litt over hverandre i jobb og frivillighet.

HAR DU HØRT OM SEMIADEN?
– HAR DU VÆRT MED I ÅR?
Semiaden, ja hvem har vel ikke det?! Jeg har hørt ja, og selvfølgelig var jeg med. Jeg var med på «miniaden» i år, som er for de minste barna. Det er jo Askers store folkefest, sånn utenom 17.mai. Og de som ikke vet hva det er – burde få opp øynene for hvor kult det er!

KAN DU NEVNE TRE TING SOM GJØR DEG GLAD?
Det å bli servert mat, det gjør meg glad. Det at ungene kommer uventet på besøk, eller blir med på ferie. Det gjør meg glad. Og at sola skinner og det er varmt, eller masse snø og skiføre det gjør meg glad. OG glade mennesker man møter i naturen, det gjør meg glad. Det er mye som gjør meg glad, jeg er ikke så mye sint og sur jeg.