TORSDAG 6.JUNI 2019       –   kl. 18:00–20:00.      Folkemøte, verksted og forfatterforedrag.
Arrangør: Asker MDG.

Jorda er insektenes planet og vi trenger dem for å leve!

Kom og hør ANNE SVERDRUP-THYGESON, prisbelønnet forfatter av boken INSEKTENES PLANET og engasjert foredragsholder, snakke om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten.
– Insektene fortjener vår entusiasme. Ikke bare er de vakre og spektakulære, men de gjør nytte også.

Ta med barna!
De kan lære seg å bygge INSEKTHOTEL og dere får vite noen enkle grep om hvordan du kan bli insektfadder der du bor. – Bare det å plante stedegne frø og matnyttige vekster kan være en viktig del i kampen for å redde småkryp. Det kan begynne i din hage!

Har DU frø eller stikklinger av insektvennlige planter? Ta dem med, vi skal ha FRØ- og PLANTEBYTTE og så frø.

Samme dagen som vi møtes behandels MDG sitt insektforslaget i Stortingssalen. De Grønnes har fremmet en 24 punkts politisk krisepakke for å stoppe insektsdøden for Stortinget. Stortingsmøtet streames direkte og de som vil kan talsperson og Stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne UNE AINA BASTHOLM i debatten der hun sikkert også vil si noe om hvordan grønne politikere i kommuner rundt omkring i hele landet sloss for insektenes kår.

Hvorfor er det viktig?
FNs internasjonale naturpanel (IPBES) offentliggjorde nylig en omfattende tilstandsrapport om jordas natur og biomangfold. En av konklusjonene er at mellom en halv og én million arter i verden kan bli truet av utryddelse. Det advares om at tap av arter, ren luft og drikkevann er en minst like stor trussel som den globale oppvarmingen. Insekter og småkryp er en forutsetning for vårt eget liv og for verden slik den ser ut i dag.

Bli med på småkryp- og naturdugnaden!

PROGRAM
KL 18:00 Velkommen
KL 18:15 Foredrag av Anne Sverdrup Thygeson og spørsmål
KL 19:15 Enkel servering og verksted:
Bygging av insekthotell, Så et matnyttig frø, Frø- og plantebytte
KL 20:00 Vel hjem!