top of page
STEINSTIEN 5.jpg

Aktiviteter

NaKuHel Asker har lang erfaring med aktivitets- og opplevelsesbasert formidling av kunnskap. Vi utvikler stadig nye konsepter i samarbeid med Asker kommune, frivillige, foreninger og andre samarbeidspartnere. 

LÆR OM GEOLOGI

Semsvannsområdet har en unik geologisk karakter som gjør at det har stor verdi lokalt, regionalt og nasjonalt. Geologi er derfor et eget satsingsområde i aktivitetene våre. Her finner du alt fra gamle vulkaner til spennende bergarter proppfulle av fossiler.

TIDSAKSEN PÅ SEM - En vandring gjennom jordas historie og livets utvikling 
En unik vandring rundt vakre Semsvannet. Jordas alder er 4.6.milliarder år. Runden rundt vannet er 4.6.km. lang. For hver meter du går har du dermed gått 1 mill år i jordhistorien. Vi stopper ved begivenheter fra jorda var en ildkule av lavastrømmer til perioder hvor jorda var frosset som en snøball. Vi følger livets kamp fra dannelsen i havene til gjentatte meteorittnedslag som utsletter alt liv. 

Tid: Turen tar 3 timer totalt og kan bestilles med eller uten lunsj-stopp.

For hvem: Tilbudet retter seg mot familier, turfolk og andre grupper. Barn ifølge med voksne. Turen anbefales fra skoleklasser fra og med ungdomstrinnet, men turen vil kunne tilpasses yngre barn.

For bestilling: Følg med på www.nakuhel.no og facebook.com/nakuhel.asker for åpne turer og arrangement. For bestilling av egne turer, send epost til mona@nakuhel.no eller kontakt oss på post@nakuhel.no.

Pris: Voksen: kr.150/ Familie: kr. 300/ Grupper: etter avtale.
 

_U3A2519-Edit.jpg

BIENE PÅ SEM

Området på NaKuHel har stor historisk verdi når det gjelder etablering av birøkt og honningproduksjon i Norge. I senterets lokaler lå Småbrukslærerskolen med biavlsgård og lokaliteter som bikuber, drivhus og en frodig hage. Vi kan også i dag invitere besøkende til Bienes verden, med bigård, veksthus, undervisningsrom og lokaler for honningproduksjon. En vakker og variert hage omslutter området, og gir mulighet for både utforskning og opplevelse.

Besøk BIENES VERDEN

Vi tilbyr ulike aktivitetsopplegg innenfor tema bier og brøkt. Du får hilse på birøkter`n, blir bedre kjent med bienes facinerende liv og virke, bienes betydning, og trusler som biene står overfor i vår tid.

 

Aktuelle tema som kan inngå i aktivitetsopplegget:

  • Besøk i bigården- hvordan ser kubene ut inni, finner vi dronningen?

  • Besøk i Slyngerommet- bli kjent med utstyr og materiell for honningproduksjon

  • Besøk i hagen og veksthuset- bli kjent med planter og vekster. Hva er bienes favoritter?

  • Smaksprøver og bruk av sanser.

  • Kunnskapslek og bevegelsesaktiviteter: Bli med på Bielotto og annen moro.

  • Birøkter`n forteller: Visning av lysbilder og gode historier.

 

Opplegget skreddersys og settes sammen etter ønske. Det kan også kombineres med andre aktiviteter.

Tid: 2- 4 timers opplegg alt etter ønske. Mulighet for dagsopplegg i kombinasjon med annet. Kan bestilles med og uten lunsj.

For hvem: Tilbudet går til besøkende og turfolk, barnehager, skoleklasser, SFO og andre grupper.

For bestilling: Send epost til mona@nakuhel.no eller kontakt oss på post@nakuhel.no . Pris etter avtale.

Produkter for Salg: Honning fra våre bier selges i Smia Kafé.

 
Birøkterkurs.jpg
bottom of page