top of page

Smia Kafé

1100-1530 alle dager (torsdag 1100-1900)

Turfolket i Asker kjenner Smia Kafé og den herlige utsikten over Semsvannet godt.  Hjemmelagde vafler, kaker, rundstykker, pai, kaffe, smoothie, kjeks - alt lages fra bunnen av.  I tillegg selger vi kortreiste produkter som fermenterte kombucha, kimchi, surkål og sennep fra Kultiveringskollektivtet, RaaSmoothies fra Asker og honning fra våre egne bier.  Kaféen driftes av frivillige, ansatte og personer i arbeidspraksis. Lunt og koselig om vinteren, lyst og vakkert om sommeren - vi holder åpent hver dag, hele året.  Velkommen!

DSC09091.jpg

Catering og utleie

Har du lyst til å leie Smia Kafé til ditt arrangement?  Selvfølgelig kan du det.  Vi kan lage maten også!

Klikk her for fulloversikt 

Familiemiddag på torsdager

Lei av å lage middag hver eneste dag? Ønsker du deg et lavterskel mattilbud for hele familien? Flaks! Smia Kafe presenterer «Familiemiddag». Kaféen holder åpen til 19.00 hver torsdag og serverer varierte, hjemmelagde retter for 140,- for voksne, og 85,- for barn. Vi selger selvfølgelig våre verdensberømte vafler, kaker, og annet godt. Gratis kaffe til voksne og gratis dessert (is) til barn. Ta en tur rundt vannet etter skoletid og så stikk innom for en lettvint og deilig middag med oss. Vi sees!Se arrangement på facebook her

Torsdagsmiddag meny vinter 24.jpg
BOLLEMESTER FUSDAHL.jpg
SALGSBOD BRYGGERHUSET 0-2.jpg

Bryggerhuset

1100-1500 mandager, fredager og søndager

Bryggerhuset er en skjult liten perle som står på andre siden av Semsvannet ved Tveiter Gård.  Vår historiske og restaurerte bakerovn brukes til å lage deilige brød og kaker.  Stikk innom på veien rundt vannet for en kaffe og en av våre berømte sveler.

​​

Bryggerhuset leie vi også ut.  Det består av flere mindre rom som egner seg til små møter, mindre kurs og selskap. 

 

Det 160 år gamle Bryggerhuset på Tveiter gård åpnet for publikum i 2008 etter rehabiliteringen av Asker kommune. Det vesle huset har hatt mange ulike funksjoner gjennom tidene. Bryggerhuset og navnet gjenspeiler tiden da huset ble brukt til ølbrygging, som var en vanlig produksjon på gårder. I tillegg ble huset brukt til baking, koking og tøyvask. Under restaureringen dukket en gammel bakerovn opp, og murermester Mundal utførte arbeid på denne slik at den kan benyttes  i dag. Arne Larsen («hele Askers glade baker») har tatt i bruk denne, og har siden nyåpningen holdt mange kurs , slik at flest mulig skal lære seg å bruke ovnen og oppleve gleden ved å lage godt bakverk i vedfyrt steinovn.

bottom of page